Millsveld

Over Millsveld

Als je op jonge leeftijd de diagnose dementie of NAH krijgt zet dit je leven op z’n kop. Soms vallen werk en andere activiteiten weg en kost het je moeite om zelf alles te organiseren. Maar het leven houdt niet op bij de diagnose dementie. Er is nog steeds heel veel mogelijk.
Millsveld biedt activiteiten en werkzaamheden op maat voor mensen met dementie of NAH tot ongeveer 65 jaar. Samen kijken we wat er nog wel kan en daar gaan we voor!

Waarom Millsveld?

Jonge mensen met dementie of NAH hebben moeite met het vinden van een passende dagbesteding. De reguliere dagbestedingen zijn vaak gericht op ouderen en sluiten niet aan op de wensen en behoeften.

Het concept van Millsveld is specifiek gericht op jonge mensen met dementie of NAH. Dit zie je terug in de werkwijze, de inrichting van het gebouw, de begeleiding en het activiteitenaanbod.

Bij Millsveld is iedereen actief en nuttig bezig. Het is gezellig om met anderen bezig te zijn en een praatje te maken. We proberen iedereen uit te dagen en juist de dingen te benutten die nog wel kunnen. Dit alles in een prachtige landelijke en groene omgeving.

Mijn werk kan ik niet meer uitvoeren maar het is zo belangrijk om nog actief te zijn en onder de mensen te zijn, ik kan zo nog steeds van waarde zijn

Wat maakt Millsveld uniek?

Millsveld is geen reguliere dagbesteding maar is juist modern ingericht. We zijn vernieuwend, werken met een open blik waarbij we denken in mogelijkheden.

Medewerkers, deelnemers en vrijwilligers werken als één team en bepalen samen het verloop van de dag. We willen het gevoel uitdragen dat Millsveld van ons samen is. Onze medewerkers zijn geschoold en deskundig op het gebied van dementie op jonge leeftijd.

Onze medewerkers “zorgen” niet maar bieden begeleiding waar dat nodig is.

Organisatie

Sylvia Albers en Jelle Albers zijn eigenaar van Millsveld en Zorgboerderij de Horst.
Sylvia heeft jarenlang ervaring in de zorg voor mensen met dementie en heeft Zorgboerderij de Horst in 2006 opgezet en uitgebouwd.
Jelle is sinds 2019 mede-eigenaar van de Horst en heeft in het verleden als fysiotherapeut, onderzoeker en consultant in de zorg gewerkt. In 2014 heeft hij de master gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond.

Samen hebben zij in 2019 de eerste plannen voor Millsveld gemaakt en is het project in 2021 met trots gerealiseerd!

TERUG NAAR BEGIN

Interesse, vragen of aanmelden?

CONTACT