MILLSVELD

Werkwijze

De begeleiding en ondersteuning wordt op maat aangeboden door deskundig en geschoolde medewerkers. Het uitgangspunt is dat we geen taken overnemen maar praktische hulp bieden om actief bezig te zijn. De medewerkers hebben kennis en ervaring in het ondersteunen van jonge mensen met dementie.

Er zijn geen verplichte gezamenlijke activiteiten. Deelnemers kunnen samen of individueel aan de slag. We hebben ook geen vast activiteitenaanbod. Per persoon kijken we waar de interesses liggen en hierbij gaan we de juiste werkzaamheden en activiteiten zoeken. Voorbeelden van activiteiten zijn: hout- en metaalbewerking, creatieve activiteiten, sport, recycling werkzaamheden, koken, fietsonderhoud, schilderen, tuinieren, tuinbouw, dier verzorging, onderhoud aan het erf, huishoudelijke activiteiten.

De begeleiding die hierbij nodig is wordt op de deelnemer aangepast. Iemand kan bijvoorbeeld de hele dag zelfstandig bezig zijn met minimale sturing en een ander heeft weer wat intensievere begeleiding nodig. Samen stellen we een trajectplan op waarin beschreven staat hoe we dit samen doen. Regelmatig evalueren we met deelnemers, familie en andere betrokken disciplines.

Wij kijken naar wat deelnemers nog wel kunnen en zorgen ervoor dat iedereen weer wordt uitgedaagd en er toe doet. Het uitgangspunt is dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis toe gaat en een gezellige, actieve dag heeft gehad.

TERUG NAAR BEGIN

Interesse, vragen of aanmelden?

CONTACT